Hans resor runt i världen
 
 
Resor har alltid varit en viktig del av mitt liv.
1966 gjorde jag min första stora resa ihop med min mor. Jag var då 12 år gammal och vi besökte då Kaprun i Österrike. Resan gick dit med tåg.

Nästa resa gjorde jag och en kompis 1969 då vi var på språk-resa i Paignton i England

Kaprun 1966
 

Övernattning på stranden i norra Frankrike 1972.
(Skulle man våga det idag ?)
 
1972 var det så dags att börja tågluffa runt i Europa. Detta kunde jag sedan göra 73,74 ,76 och 79. 1976 blev det t.o.m. 2 månader. Detta var ett mycket bra sätt att resa runt och se det mesta.

Jag besökte under denna tid de flesta västeuropeiska länder där kortet gällde. Dock undvek jag Grekland för dit åkte alla andra. Mycket tid gick åt att utforska England, Skottland och Irland.

1975 resp 77/78 var jag för gammal för att köpa tågluffarkort (man höjde åldersgränsen 76 och 79).

Därför ägnade jag sommaren 75 och 77 till att lifta runt i England resp norra Europa. 78 blev det en tur med bil istället.
I december 78 provade jag på min första charter resa. Denna gick till Las Palmas.
Detta blev sedan ett sätt att resa runt både sommar och vinter när tid och pengar fanns.
Då jag runt 83 började åka lite utförsåkning var jag sedan mogen att byta beachen mot skidbackarna. Den första resan företog jag till Verbier samma natt som Olof Palme sköts i Sverige. Alltså feb./mars 1986.
Sedan var jag fast. Det blev under de närmaste åren ibland 2 resor till alperna. Dessutom var jag någon gång i Sveriges enda riktiga alp. Åre.
 

St Anton 1987
 

Florida 1985
 
Då jag i mitt arbete har haft tillfälle att utbilda mig i USA ett antal gånger har jag även passat på att ta semester Over There.
1985 tog jag 5 veckors semester och flygluffade runt. Jag hade 12 stopp + Hawaii t/r.

Sedan var jag där 89, 90 och 91 och även då tog jag några veckor ledigt.
Hösten 97 bytte jag bostad och i samband med denna flytt fick jag problem med min rygg. Detta innebar att den planerade skidresan till alperna troligen skulle frysa inne.
Därför började jag att titta på att åka till något nytt. Det blev Phuket i Thailand. Det var där jag träffade min blivande fru och därför har resorna sedan dess oftast gått dit för att träffa familjen.

Phuket 1998
 
Här hittar ni lite information om mina resor i tabell-form.  
Fohrman.net